
Wersje kompatybilne
Saint-Jacques et carottes braisées à l'orange et à la grenade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le jus de 3 oranges
- 1 pincée de cumin en poudre
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de graines de grenade et un peu pour le dressage
- 400 g de minicarottes multicolores
- 20 noix de saint-jacques
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 30 g de beurre
- 400 g de yaourt égoutté, type labneh
- 1 piment vert frais (type jalapeño) en fines tranches
- 6 brins de coriandre fraîche effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 500 kcal / 2091 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g