Pęczotto z bobem i cukinią

Pęczotto z bobem i cukinią

3.4 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1000 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g wody
  • 280 g bobu, świeżego
    280 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 240 g cebuli przekrojonej na pół
  • 260 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 800 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 387.8 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1860.2 kJ / 444.6 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 20 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 73.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...