Urządzenia i Akcesoria
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
80 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych
-
140 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
200 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego100 g zielonego groszku, świeżego
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
299.7 mg
Białko
19.1 g
Kalorie
1845.1 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
54.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min