Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées

Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées

4.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Le pesto aux tomates séchées
  • de parmesan en morceaux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • de persil frais, équeuté
    20 g
  • de pignons de pin
    40 g
    40 g de graines de tournesol
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • le jus d'un citron jaune
  • d'huile d'olive
    70 g
  • de tomates séchées
    100 g
Les farfalle
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • œufs
    3
  • d'huile d'olive aromatisée au citron
    1 ½ c. à soupe
  • bouquet de persil frais équeuté (voir "Variante(s)")
    ½
  • eau bouillante salée, pour la cuisson des pâtes

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 757.9 kcal / 3171 kJ
Białko 26.4 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 74.4 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 535.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...