
Wersje kompatybilne
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto aux tomates séchées
- 100 g de parmesan en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 20 g de persil frais, équeuté
-
40
g de pignons de pin
lub 40 g de graines de tournesol - 2 pincées de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- le jus d'un citron jaune
- 70 g d'huile d'olive
- 100 g de tomates séchées
Les farfalle
- 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 1 ½ c. à soupe d'huile d'olive aromatisée au citron
- ½ bouquet de persil frais équeuté (voir "Variante(s)")
- eau bouillante salée, pour la cuisson des pâtes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 757.9 kcal / 3171 kJ
- Białko
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Sód
- 535.8 mg