Brochettes de crevettes, riz et légumes verts

Brochettes de crevettes, riz et légumes verts

3.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 1 échalote en quartiers
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 1 citron vert (le zeste et le jus)
  • 5 g gingembres frais
  • 1 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 32 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
  • 800 g d'eau
  • 220 g de riz
  • 150 g de petits pois frais ou surgelés
  • 150 g de haricots verts frais ou surgelés
  • quelques brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 40 g
Kalorie 1845 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...