Brochettes de crevettes, riz et légumes verts

Brochettes de crevettes, riz et légumes verts

3.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • échalote en quartiers
    1
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • citron vert (le zeste et le jus)
    1
  • de gingembre frais
    5 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    32
  • d'eau
    800 g
  • de riz
    220 g
  • de petits pois frais ou surgelés
    150 g
  • de haricots verts frais ou surgelés
    150 g
  • brins de coriandre fraîche ciselés
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436 kcal / 1845 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...