Souris d'agneau à l'orange, carottes confites à la harissa

Souris d'agneau à l'orange, carottes confites à la harissa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 1 carotte coupée en trois
  • 1 branche de céleri coupée en trois
  • 2 oranges
  • 100 g de vin blanc
  • 5 brins de romarin frais
  • 12 carottes multicolores, coupées en deux
  • 3 souris d'agneau de belle taille
  • 6 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café de graines de cumin
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 90 g de miel
  • 1 c. à café de sauce harissa
  • 100 g de Grand Marnier® ou autre alcool à l’orange

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 52 g
Kalorie 2477 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...