Souris d'agneau à l'orange, carottes confites à la harissa

Souris d'agneau à l'orange, carottes confites à la harissa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • carotte coupée en trois
    1
  • branche de céleri coupée en trois
    1
  • oranges
    2
  • de vin blanc
    100 g
  • de romarin frais
    5 brins
  • carottes multicolores, coupées en deux
    12
  • souris d'agneau de belle taille
    3
  • d'huile d'olive
    6 c. à soupe
  • de graines de cumin
    1 c. à café
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de miel
    90 g
  • de sauce harissa
    1 c. à café
  • de Grand Marnier® ou autre alcool à l’orange
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 591 kcal / 2477 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...