
Urządzenia i Akcesoria
Poulpe à la vanille
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
d'oignon coupé en deux100 g
-
gousse d'ail1
-
d'huile15 g
-
de thym frais1 branche
-
feuille de laurier1
-
de poivrons coupés en dés100 g
-
de vin blanc500 g
-
de carottes coupées en rondelles100 g
-
de sel3 pincées
-
de poivre moulu3 pincées
-
gousse de vanille fendue dans la longueur1
-
de poulpe coupé en morceaux (5 cm)1000 g
-
de fécule de maïs25 g
-
riz (opcjonalnie) pour le service
Wartości odżywcze na 4 portions
Kalorie
1808.2 kcal /
7565.4 kJ
Białko
164.6 g
Tłuszcz
29.7 g
Węglowodany
140.6 g
Błonnik
32.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
2862.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mets et vins
20 Przepisów
Francja
Francja