
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 100 g de poivrons coupés en dés
- 500 g de vin blanc
- 100 g de carottes coupées en rondelles
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
- 1000 g de poulpe coupé en morceaux (5 cm)
- 25 g de fécule de maïs
- riz pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1808.2 kcal / 7565.4 kJ
- Białko
- 164.6 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Węglowodany
- 140.6 g
- Błonnik
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 2862.7 mg