Poulpe à la vanille

Poulpe à la vanille

3.5 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g d'huile
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 100 g de poivrons coupés en dés
  • 500 g de vin blanc
  • 100 g de carottes coupées en rondelles
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 1000 g de poulpe coupé en morceaux (5 cm)
  • 25 g de fécule de maïs
  • riz (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 2862.7 mg
Białko 164.6 g
Kalorie 7565.4 kJ / 1808.2 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 32.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 140.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...