Calamars farcis comme en Algarve

Calamars farcis comme en Algarve

4.2 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de calamars de petite taille (encornets)
    1500 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • ail
    2 gousses
  • de jambon cru coupé en morceaux
    100 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    150 g
  • pignons de pin
    50 g
  • de feuilles de thym frais et 2 branches
    2 c. à café
  • de persil frais, équeuté
    5 brins
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de vin blanc sec
    80 g
  • de tomates coupées en quatre
    800 g
  • feuille de laurier
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 570.3 kcal / 2392.3 kJ
Białko 70.8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 2011.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...