Calamars farcis comme en Algarve

Calamars farcis comme en Algarve

4.2 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 1500 g de calamars de petite taille (encornets)
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses ail
  • 100 g de jambon cru coupé en morceaux
  • 150 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 50 g pignons de pin
  • 2 c. à café de feuilles de thym frais et 2 branches
  • 5 brins de persil frais, équeuté
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g d'huile d'olive
  • 80 g de vin blanc sec
  • 800 g de tomates coupées en quatre
  • 1 feuille de laurier

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2011.8 mg
Białko 70.8 g
Kalorie 2392.3 kJ / 570.3 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...