Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème
- 180 g de sucre
- 6 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2h 25min
Caramels au beurre salé
1 godz. 45 min
Moutarde aux figues
1h
Rouleaux de rosbif fourrés à la mozzarella et à la tomate
2h 30min
Glace à la vanille
12h
Profiteroles
2h 15min
Knöpfli
50 min
Glace au caramel
9 Std.
Toffes (bonbons au caramel)
2h
Glace vanille au caramel salé
14h
Tourte de Linz suisse
1 godz. 30 min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1 godz. 20 min