Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa sałatka z jajkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
8 jajek
-
600 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych600 g różyczek brokułu świeżych
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
120 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
4 szczypta soli
-
4 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżka oliwy z oliwek
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.9 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1466 kJ /
350.4 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min