Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa sałatka z jajkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
4 jajka
-
300 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g różyczek brokułu świeżych
-
40 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
60 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki oliwy z oliwek (20 g)
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.9 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1466 kJ /
350.4 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min