Wersje kompatybilne
Salmone al vapore con purea di broccoli e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische
- 1 pizzico di sale
- ½ limone a fettine
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di broccoli a pezzi
- 600 g di patate, pelate e a pezzi
- 2 uova
- 20 g di latte
- 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 743.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasello in salsa prezzemolata con cuori di carciofo
30 min.
Farro con gamberi e agrumi
50min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4h
Biscotti friabili al burro
2 godz. 30 min
Pasticcio di baccalà
40 min
Mondeghili
40 min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20p
Nasello al cartoccio con verdure (TM6)
1h
Salmone al vapore con piselli e riso
1h
Filetto di manzo con peperonata
40 min
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30 min.
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15 min.