Crespelle agli asparagi

Crespelle agli asparagi

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Crêpes
  • 65 g di burro a pezzi + q.b.
  • 750 g di latte
  • 310 g di farina tipo 00
  • 5 uova
  • 1 pizzichi di sale
Besciamella
  • 750 g di latte intero
  • 50 g di burro a pezzi + q.b.
  • 65 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di asparagi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 75 g di porro a pezzi
  • 500 di asparagi puliti e a pezzetti (1 cm)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 564.8 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 1793 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...