Crespelle con radicchio e noci

4.9 101 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    150 g
  • di gherigli di noci
    100 g
Crêpes
  • di burro + q.b.
    50 g
  • di latte
    600 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno di radicchio
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di scalogno a pezzi
    80 g
  • di radicchio rosso di Verona a pezzi
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di Gorgonzola dolce a pezzi
    150 g
Besciamella
  • di latte intero
    750 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • farina tipo 00
    60 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 626.4 kcal / 2620.9 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 41.4 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 544.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...