Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 30 g di burro + q.b.
- 400 g di latte
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di Fontina a pezzi
- 250 g di prosciutto cotto a fette
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3635.9 kJ / 869 kcal
- Białko
- 48.7 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 49.7 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 godz. 30 min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1 godz.
Lasagne al radicchio
2 godz.
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5u.
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Crêpes radicchio e Taleggio
2 godz.
Crespelle ai formaggi
2 godz. 30 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 godz. 30 min
Crespelle con radicchio e noci
2 godz.
Salsa tonnata
20min