Dahl di lenticchie, spinaci e latte di cocco

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 5 g di semi di cumino
  • 10 g di senape in grani grossi
  • 3 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolla
  • 25 g di zenzero, radice fresca pelata e a rondelle (2 mm)
  • 25 g di olio di cocco
  • 10 g di curcuma in polvere
  • 5 - 8 g di peperoncino in polvere
  • 8 g di sale
  • 200 g di lenticchie rosse spezzate, precedentemente sciacquate
  • 400 g di latte di cocco
  • 400 g di polpa di pomodoro a tocchetti
  • 100 g di spinaci freschi
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • coriandolo fresco tritato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 857 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 2270.2 kJ / 542.6 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...