Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di semi di cumino
- 10 g di senape in grani grossi
- 3 spicchi di aglio
- 100 g di cipolla
- 25 g di zenzero, radice fresca, pelata e a rondelle (2 mm)
- 25 g di olio di cocco
- 10 g di curcuma in polvere
- 5 - 8 g di peperoncino in polvere
- 8 g di sale
- 200 g di lenticchie rosse spezzate, precedentemente sciacquate
- 400 g di latte di cocco
- 400 g di polpa di pomodoro a tocchetti
- 75 g di uvetta
- 100 g di spinaci freschi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- coriandolo fresco tritato, a piacere
- yogurt bianco non zuccherato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2270.2 kJ / 542.6 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 857 mg
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30min
Mesciua spezzina
1h
Hummus al riciclo di verdure
10 min
Falafel di ceci con salsa allo yogurt
40min
Curry di ceci (vegan)
1h
Hummus
10 min
Uova alla turca con yogurt greco e insalata verde
30min
Latte matcha al cocco e caramello
1u. 45min
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11h
Babaganoush
40min