Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di porri a pezzi
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 150 g di orzo perlato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 12.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa frantoiana
45 min
Stufato di lenticchie
1h
Crema di verdure invernale
50min
Minestra saporita di riso e legumi
40 min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Mesciua spezzina
1h
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 min
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40 min
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40 min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 min.
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30 min.