Dahl di lenticchie, spinaci e cipollotto

Dahl di lenticchie, spinaci e cipollotto

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle in quarti
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 centimetri di zenzero, radice fresca pelata
  • 1 peperoncino rosso piccante a rondelle
  • 20 g di olio di sesamo
  • 15 g di pasta di curry giallo
  • 350 g di polpa di pomodoro
  • 400 g di acqua
  • 250 g di lenticchie rosse
  • 100 g di spinaci freschi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di yogurt bianco non zuccherato
  • 3 cipollotti verdi a rondelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 315.3 kcal / 1319.2 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 93.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...