Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di lenticchie rosse, secche
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 foglia di pandano, annodata
- 60 g di crema di cocco
- 60 g di olio
- ½ cucchiaino di semi di senape nera
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- ½ cucchiaino di fieno greco
- 1 cipolla rossa, a metà
- 1 spicchio di aglio
-
2
peperoncini "occhio d'uccello", freschi (rossi o verdi), privati dei semi a piacere
lub 2 peperoncini rossi piccanti, freschi, privati dei semi a piacere - 1 rametto di foglie di curry fresche
- 1 pomodoro, a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Zuppa di miso con verdure
30 min
Lenticchie all'indiana
35min
Curry vegetariano
35min
Zuppa al curry con formaggio paneer
4h 5min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1h 30min
Ramen (vegan)
1h 50min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Cavolfiore tikka masala
30 min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min
Babaganoush
40min
Chili (vegan)
40min