Curry di ceci (vegan)

Curry di ceci (vegan)

3.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 15 g di semi di coriandolo
  • 15 g di semi di cumino
  • 5 g di cardamomo in polvere
  • 1 stecca di cannella
  • 3 - 4 peperoncini rossi secchi
  • 100 g di scalogno a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 15 g di zenzero, radice fresca pelato e grattugiato
  • 30 g di olio di sesamo
  • 400 g di zucchine a pezzi
  • 200 g di carote pelate e a pezzi
  • 450 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 400 g di cimette di broccoli
  • 200 g di latte di cocco
  • 500 g di ceci lessati
  • 100 g di spinaci baby freschi
  • coriandolo fresco a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 276.2 kcal / 1155.5 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 835.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...