Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore

Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 220 g di cipolle a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 centimetri di zenzero, radice fresca pelata
  • 30 g di olio di sesamo
  • 5 g di coriandolo in polvere
  • 5 g di garam masala
  • 30 g di senape in grani grossi
  • 300 g di lenticchie rosse
  • 200 g di latte di cocco
  • 500 g di brodo vegetale
    500 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 250 g di cimette di broccoli
  • 250 g di cimette di cavolfiore
  • 20 g di succo di limone
  • 2 rametti di coriandolo fresco tritato
  • crostini di pane a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 243.2 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 2172 kJ / 519.1 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...