Chili di tofu (vegan)

Chili di tofu (vegan)

4.3 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 200 g di tofu sbriciolato grossolanamente
  • 30 g di olio di oliva
  • 25 g di salsa di soia
  • 600 g di patate a pasta gialla a dadini (circa 1,5 cm)
  • 300 g di acqua
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 70 g di concentrato di pomodoro
  • 10 g di sale
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 5 g zucchero
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ¼ cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • 250 g di peperone rosso pulito e a dadini (circa 2 cm)
  • 20 g cioccolato fondente (70% di cacao) (vegan), a pezzi
  • 255 g di fagioli rossi in scatola sgocciolati (peso netto)
  • fette di pane casereccio a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1785 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 13.4 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...