Pâtes fraîcheur au melon, jambon de Parme et basilic

Pâtes fraîcheur au melon, jambon de Parme et basilic

4.3 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de basilic frais équeuté, et quelques feuilles pour la finition
    15 g
  • de jambon de Parme
    70 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de vinaigre de xérès
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • d'eau
    1000 g
  • de pâtes sèches, type pipe rigate
    250 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • melon de Cavaillon, mûr
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404.3 kcal / 1691.5 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 58.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 590.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...