Dinde marinée au miel et légumes verts

Dinde marinée au miel et légumes verts

3.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de filets de dinde, sans peau en gros morceaux
    500 g
  • de sauce de soja
    70 g
  • de miel
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre
    1 cm
  • oignon en quartiers
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • poivron rouge émincé
    1
  • d'eau
    300 g
  • de pois gourmands frais ou surgelés
    250 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de haricots verts frais ou surgelés
    250 g
  • de graines de sésame noir
    1 c. à soupe
  • de menthe fraîche ciselée
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche ciselée
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 410.8 kcal / 1718.7 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1048.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...