Dinde marinée au miel et légumes verts

Dinde marinée au miel et légumes verts

3.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de filets de dinde, sans peau en gros morceaux
  • 70 g de sauce de soja
  • 50 g de miel
  • 1 gousse d'ail
  • 1 cm de gingembre
  • 1 oignon en quartiers
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 poivron rouge émincé
  • 300 g d'eau
  • 250 g de pois gourmands frais ou surgelés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 250 g de haricots verts frais ou surgelés
  • 1 c. à soupe de graines de sésame noir
  • 1 c. à soupe de menthe fraîche ciselée
  • 2 c. à soupe de coriandre fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1048.5 mg
Białko 33.4 g
Kalorie 1718.7 kJ / 410.8 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 30.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...