Saumon aux tomates séchées

Saumon aux tomates séchées

4.6 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • le jus d'1/2 citron jaune
  • filets de saumon frais, parés et désarêtés (environ 150-200 g chacun)
    4
    4 filets de saumon surgelés, sans peau, et préalablement décongelés (environ 150-200 g chacun)
  • de sel
    1 c. à café
  • de persil frais
    20 g
  • gousses d'ail
    4
  • de tomates séchées à l'huile égouttées (réserver l'huile)
    100 g
  • de poivre de Cayenne moulu (facultatif)
    ½ c. à café
  • citron jaune en tranches (5 mm) coupées en 2-3 morceaux
    ½
  • de poivre noir fraîchement moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454.9 kcal / 1903.3 kJ
Białko 34.7 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 735.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...