Saumon aux tomates séchées

Saumon aux tomates séchées

4.6 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 4 filets de saumon frais, parés et désarêtés (environ 150-200 g chacun)
    4 filets de saumon surgelés, sans peau, et préalablement décongelés (environ 150-200 g chacun)
  • 1 c. à café de sel
  • 20 g de persil frais
  • 4 gousses d'ail
  • 100 g de tomates séchées à l'huile égouttées (réserver l'huile)
  • ½ c. à café de poivre de Cayenne moulu (facultatif)
  • ½ citron jaune en tranches (5 mm) coupées en 2-3 morceaux
  • ½ c. à café de poivre noir fraîchement moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 735.5 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 1903.3 kJ / 454.9 kcal
Tłuszcz 28.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...