Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles

Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de blancs de poireau en tronçons
    500 g
  • d'échalotes coupées en quatre
    70 g
  • de lardons
    150 g
  • de beurre
    20 g
  • de lentilles sèches type beluga
    250 g
    250 g de lentilles vertes du Puy, sèches, type beluga
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • d'eau
    750 g
  • d'aiguillettes de poulet
    500 g
  • de romarin frais effeuillés
    2 brins
  • sel
  • poivre moulu
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 837.9 kcal / 3505.7 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 376.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...