
Wersje kompatybilne
Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de blancs de poireau en tronçons
- 70 g d'échalotes coupées en quatre
- 150 g de lardons
- 20 g de beurre
-
250
g de lentilles sèches type beluga
lub 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches type beluga - 1 c. à soupe de curry en poudre
- 750 g d'eau
- 500 g d'aiguillettes de poulet
- 2 brins de romarin frais effeuillés
- sel
- poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 837.9 kcal / 3505.7 kJ
- Białko
- 46 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 376.3 mg