Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles

Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles

4.1 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de blancs de poireau en tronçons
  • 70 g d'échalotes coupées en quatre
  • 150 g de lardons
  • 20 g de beurre
  • 250 g de lentilles sèches type beluga
    250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 750 g d'eau
  • 500 g d'aiguillettes de poulet
  • 2 brins de romarin frais effeuillés
  • sel
  • poivre moulu
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 376.3 mg
Białko 46 g
Kalorie 3505.7 kJ / 837.9 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 62.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...