Überbackene Spinat-Palatschinken

Überbackene Spinat-Palatschinken

4.2 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    40 g
  • Milch
    750 g
  • Weizenmehl, glatt
    240 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Mineralwasser
    20 g
  • Salz
    2 ¾ TL
  • Zwiebeln geschält, halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Olivenöl etwas mehr zum Einpinseln
    10 g
  • Blattspinatwürfel, TK angetaut
    1000 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Kresse (optional)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 553 kcal / 2314 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 2001 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...