Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hartkäse, in Stücken (2-3 cm)
- 150 g Wurzelgemüse, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Schwarzbrot, ca. 2-3 Tage alt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- 500 g Wasser
- 1 Bund gemischte frische Kräuter, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3172 kJ / 758 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1481 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsegröstel mit Bohnen
40 min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1óra 30p
Erdäpfelgratin
1 godz. 15 min
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Mühlviertler Leinölerdäpfel
15 Min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1 godz. 45 min
Kürbis-Lasagne
1 godz. 45 min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1óra 30p
Maronipressknödel
1 godz. 50 min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 godz. 50 min