Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta

Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta

4.3 223 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Bergkäse), in Stücken
    70 g
  • Zucchini mittelgroß (à ca. 300 g)
    2
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • getrocknete Steinpilze
    15 g
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Tomatenmark
    2 TL
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    50 g
  • Haferflocken
    30 g
  • Walnüsse
    30 g
  • Salz etwas mehr für die Zucchini
    1 ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Milch
    350 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    1 Prise
  • Polenta, fein
    150 g
  • Frischkäse
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 363 kcal / 1520 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1352 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...