![Erbsensuppe mit Nockerl Erbsensuppe mit Nockerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ea6d5e3df5983555f50aa6608f3a7cdb/Derivates/894e7c7c3c649ff90b4b74a4d6bc916877779062.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, griffig
- 1 Ei (Größe M)
- 75 g Milch
- 1030 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 50 - 75 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 90 - 100 g Karotten, in Stücken
- 60 g Kohlrabi, in Stücken
- 10 g Öl
- 50 g Tomaten
-
4 - 5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 300 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 513 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockensuppe
20min
Jägersauce mit Knödel
50min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
High Protein Linsen-Bohnen-Suppe
40min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1j
Nussige Bröselnudeln mit Apfelmus
35min
Eiernockerl
30min
Fleischlose Fleischlaibchen
35min
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45min
Erfrischender Bohneneintopf
25 menit
Bohnen-Avocado-Salat
15 min