Spinatstrudel mit Schafskäse

Spinatstrudel mit Schafskäse

4.5 114 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 Portionen

Składniki

  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Blattspinatwürfel, TK angetaut, in kleinere Stücke geschnitten
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Weizenmehl, glatt
    1 EL
  • Croissant & Plunderteig, aus dem Kühlregal
    400 g
  • Schafskäse in Würfeln
    200 g
    200 g Feta, in Würfeln
  • Ei verquirlt
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 222 kcal / 928 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 503 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...