Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 70 - 100 g Zwiebeln, halbiert
- 400 g Erdäpfel, geschält, in Stücken
- 500 g Wasser, etwas mehr zum Bestreichen
- 700 g Blattspinatwürfel, TK
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 - 4 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (ca. 280 g)
- 150 g Feta
- 1 Eidotter
- 2 TL Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1442 kJ / 344 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1003 mg
Alternatywne przepisy
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Eiernockerl
30 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Grüne Spätzle mit Kürbis-Paprika-Sauce
40 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 Std. 30 Min
Rotkrautstrudel
1 Std. 10 Min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1 Std. 45 Min
Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta
1 Std.