Paradeisersuppe mit Käseknöderl

Paradeisersuppe mit Käseknöderl

4.8 450 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Emmentaler, Bergkäse, Gouda), in Stücken
    50 g
  • Semmelwürfel
    50 g
  • Zwiebeln
    80 g
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • frischer Schnittlauch in Röllchen, etwas mehr zum Dekorieren
    ¼ Bund
  • Ei (Größe M)
    1
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Weizenmehl, universal
    30 g
  • ganze Paradeiser aus der Dose (inkl. Flüssigkeit)
    400 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Wasser
    700 g
  • Honig
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 176 kcal / 737 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 651 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...