Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelmus
- 220 g Äpfel, entkernt, geschält, geviertelt
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 g Wasser
Luxemburger Erdäpfel-Rösti
- 300 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Ei (Größe M)
- 3 EL Weizenmehl, glatt
- 1 TL Salz
- 1 EL gemischte Kräuter, frisch, gehackt
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 637 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1h 15min
Jägersauce mit Knödel
50min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1 Std. 40 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Rotwein-Pilz-Risotto
35min
Pasta "primavera"
1h
Menü: Gnocchi italienische Art, Topfen-Honig-Pudding mit Ribiselspiegel
45min
Käsespätzle
45min
Gemüse-Tofu-Lasagne
1h 15min
Lasagne
1h 45min
One Pot Pasta Ratatouille
35min
Pizza Prosciutto
35min