Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango

Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango

5.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 doses

Składniki

Pão ralado
  • queijo parmesão
    50 g
  • sobras de pão
    140 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    50 g
  • casca de limão só a parte amarela
    2 tiras de
Koftas
  • frango cortado em pedaços (3 cm aprox.), semicongelado
    600 g
  • pasta de caril (ver dica)
    80 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • coentros
    15 g
  • Azeite q.b. p/ pincelar
Massa
  • água
    1200 g
  • sal
    2 c. chá de
  • massa tipo cotovelo
    400 g
  • azeite
    30 g
  • manteiga
    30 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    400 g
  • salsa cortada em pedaços
    10 g
  • vinho do Porto
    50 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • natas
    200 g
  • limão só o sumo
    ½

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 917.4 kcal / 3838.2 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 1578.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...