
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 3 gousses d'ail
- 30 feuilles de persil frais
- 40 g de beurre demi-sel en morceaux
- 40 g d'eau
- 800 g de carottes coupées en rondelles ou en biseau (1 cm)
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 cube de bouillon de volaille
- 40 g de crème fraîche épaisse (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 179.8 kcal / 752 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 217.6 mg