Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 3 gousses d'ail
- 30 feuilles de persil frais
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 40 g d'eau
- 800 g de carottes, coupées en rondelles ou en biseau (0,5 cm)
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 cube de bouillon de volaille
- 40 g de crème fraîche épaisse (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 752 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 217.6 mg
Alternatywne przepisy
Gratin de chouchous
55min
Gratin de courgettes au curry
1 godz. 5 min
Risotto aux champignons
30min
Velouté de carottes
30min
Papillote de saumon teriyaki aux courgettes et riz
1h 10min
Riz cantonais
30min
Clafoutis aux prunes (TM6)
1h 15 min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15 min
Gâteau aux pommes
1h
Sauce tomate
55min
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50min
Soupe de potimarron
35 Min