Velouté carotte, poireau, pomme de terre

Velouté carotte, poireau, pomme de terre

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de carottes (2 carottes), coupées en morceaux
    200 g
  • de pommes de terre (3 pommes de terre), coupées en morceaux
    450 g
  • de blancs de poireau (2 blancs de poireau), coupés en morceaux
    200 g
  • de navet (1 navet), coupé en morceaux
    100 g
  • cubes de bouillon de poule
    2
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau
    800 g
  • de crème fraîche semi-épaisse
    2 c. à soupe bombées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 171.3 kcal / 716.7 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 55.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...