Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 60 g de lardons fumés
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 100 g de carotte, coupée en rondelles (1 cm)
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 4 saucisses de Montbéliard
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660.1 kJ / 396.8 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 896 mg
Alternatywne przepisy
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55 Min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 Min
Petit salé aux lentilles
1h 10 min
Sauté de porc à la moutarde et panais
50 menit
Petit salé aux lentilles
55 Min
Saucisse de Morteau, purée de pomme de terre
50 menit
Ratatouille au chorizo
35 Min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2j
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1j
Rougail saucisse et riz
50 menit