Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre, en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
-
500
g de champignons frais, nettoyés et coupés
lub 500 g de champignons surgelés - 300 g de riz spécial risotto
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule, émietté
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458.3 kJ / 348.6 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 201.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Jambalaya de poulet
40min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
Riz cantonais
30min
Chili Con Carne
30min
Carottes Vichy
35min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1h
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30min
Soupe de potimarron
35min