Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre
- 800 g de potimarron, non épluché, en morceaux
- 400 g d'eau
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 926.7 kJ / 221.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 133.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut et gingembre
35 Min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Risotto aux champignons
30min
Velouté de carottes
30min
Velouté poireau-pomme de terre
1h
Soupe au potiron
50min
Carottes Vichy
35 Min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Velouté tout brocoli au gorgonzola
50min
Purée mousseline
40min
Soupe de légumes et tartines de maroilles
55h