![Soupe de potimarron Soupe de potimarron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f583f96270ff704c12f88f75fd60c6cc/Derivates/2af563b44d42238e7c7e94aa4ab1993e7b85f484.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre
- 800 g de potimarron, non épluché, en morceaux
- 400 g d'eau
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 926.7 kJ / 221.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 133.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de carottes
30 min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30 min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50 min
Velouté carotte-panais
35 min
Soupe au potiron
50 min
Soupe de butternut aux épices et terrine de campagne sur tartines
55 min
Soupe de patate douce au lait de coco et curry
25 Min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40 min
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30 min
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
50 min
Velouté de potiron, vermicelles et parmesan
50 min
Soupe de butternut et gingembre
35 min