Risotto courgette et bacon

Risotto courgette et bacon

4.7 692 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 300 g de courgettes coupées en morceaux
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 250 g de bacon coupé en dés (environ 2 cm)
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli (14-15 minutes de cuisson)
  • 820 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de viande (pour 0,5 l de liquide)
    1 cube de bouillon de légumes
  • 3 - 4 feuilles de basilic frais hachées
  • ½ c. à café de sel
  • 2 - 3 pincées de poivre blanc moulu
  • 50 g de mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1292.2 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 2283.7 kJ / 545.7 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...