Risotto courgette et bacon

Risotto courgette et bacon

4.7 581 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • de courgettes coupées en morceaux
    300 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • gousses d'ail
    2
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de bacon coupé en dés (environ 2 cm)
    250 g
  • de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli (14-15 minutes de cuisson)
    320 g
  • d'eau
    820 g
  • cube de bouillon de viande (pour 0,5 l de liquide)
    1
    1 cube de bouillon de légumes
  • feuilles de basilic frais hachées
    3 - 4
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    2 - 3 pincées
  • de mascarpone
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 545.7 kcal / 2283.7 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 36.5 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 1292.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...