Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 15 g d'huile
- 600 g de carottes, en tronçons
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
-
6
brins de ciboulette, séchée et ciselée
lub 4 brins de persil frais, ciselé - 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 520 kJ / 125.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 521.8 mg
Alternatywne przepisy
Soupe aux pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Velouté carotte-panais
35 Min
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Velouté poireau-pomme de terre
1h
Soupe de patates douces, coco et poireaux
45min
Soupe de chou rouge et pois chiches rôtis
45min
Soupe de brocoli crémeuse au cheddar et croûtons gratinés
45min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Velouté tout brocoli au gorgonzola
50min
Soupe de potimarron
35 Min