Velouté de carottes
TM6 TM5 TM31

Velouté de carottes

4.8 (145 ocen)

Składniki

  • 70 g d'échalotes
  • 15 g d'huile
  • 600 g de carottes, en tronçons
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 6 brins de ciboulette, séchée et ciselée
    lub 4 brins de persil frais, ciselé
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
520 kJ / 125.5 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
6.8 g
Tłuszcz
9.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
4.5 g
Sód
521.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy