Muhamara dip

Muhamara dip

4.8 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
11 portions

Składniki

  • red capsicum (approx. 2 large)
    350 g
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    100 g
  • bread torn in pieces
    40 g
  • garlic cloves
    2 - 4
  • walnuts
    80 g
  • pomegranate molasses
    40 g
  • lemon juice to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • paprika
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • dried chilli flakes (optional - see Tips)
    1 tsp
  • salt to taste
    ½ tsp
  • fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 174.7 kcal / 733.8 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 5.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 158.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...