
Urządzenia i Akcesoria
Batoniki żurawinowo-kokosowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
żurawiny, suszonej230 g
-
daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół6
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżeczki
-
wiórków kokosowych100 g
-
syropu klonowego2 łyżeczki
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki50 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
167.6 kcal /
701.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
9.4 mg