Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g żurawiny, suszonej
-
6
daktyli Medjool, bez pestek, przekrojonych na pół
lub 6 daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół, miękkich (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 100 g wiórków kokosowych
-
2
łyżeczki syropu klonowego
lub 2 łyżeczki syropu z agawy - 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
-
50
g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
lub 50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 701.3 kJ / 167.6 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 9.4 mg
Alternatywne przepisy
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 Std. 10 Min
Zimowa czekolada do picia
10 Min
Kiszone marchewki (TM6)
72h 40min
Czekoladki adwentowe
2 Std. 15 Min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 Std.
Sezamki
1 Std. 50 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2h
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 Std.
Koktajl czekoladowy
10 Min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8 Std. 10 Min