Batoniki żurawinowo-kokosowe

Batoniki żurawinowo-kokosowe

4.9 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

  • żurawiny, suszonej
    230 g
  • daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół
    6
    6 daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół, miękkich (patrz wskazówka)
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    2 łyżeczki
  • wiórków kokosowych
    100 g
  • syropu klonowego
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki syropu z agawy
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    50 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    50 g
    50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 167.6 kcal / 701.3 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 9.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...