Urządzenia i Akcesoria
Ogórki w zalewie curry (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 słoików
Składniki
-
1400 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
1000 g wody
-
250 g octu, białego 10%
-
200 g cukru
-
20 g soli
-
4 łyżki curry, mielonego
-
4 łyżeczki ziaren gorczycy
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
6 liści laurowych, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1307.1 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
821 kJ /
196.2 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6, TM7)
2h 30min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6, TM7)
3h 30min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6, TM7)
2h 45min
Ogórki w zalewie gyros (TM6, TM7)
6h 30min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3h 30min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6h 30min
Papryka po chorwacku (TM6, TM7)
35min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25min
Pikle z krojonej cukinii (TM6, TM7)
48h 25min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48h 25min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h