Ogórki w zalewie curry (TM6)
TM6

Ogórki w zalewie curry (TM6)

4.8 (130 ocen)

Składniki

  • 1400 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 1000 g wody
  • 250 g octu, białego, 10%
  • 200 g cukru
  • 20 g soli
  • 4 łyżki curry, mielonego
  • 4 łyżeczki ziaren gorczycy
  • 2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 6 liści laurowych, suszonych

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
821 kJ / 196.2 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
45.5 g
Tłuszcz
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
4 g
Sód
1307.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy