Truskawkowa chmurka w pucharkach

Truskawkowa chmurka w pucharkach

4.8 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji

Składniki

  • ciastek maślanych
    100 g
  • masła miękkiego
    30 g
  • wody
    400 g
  • galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
    1 opakowanie
  • truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    300 g
  • migdałów, w płatkach
    3 łyżki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • cukru pudru
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • bez (patrz wskazówka)
    30 - 40 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360 kcal / 1506.1 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 203.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...