
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa chmurka w pucharkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
100 g ciastek maślanych
-
30 g masła miękkiego
-
400 g wody
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
-
300 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
3 łyżki migdałów, w płatkach
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 - 40 g bez (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360 kcal /
1506.1 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
203.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska