
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa chmurka w pucharkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
ciastek maślanych100 g
-
masła miękkiego30 g
-
wody400 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)1 opakowanie
-
truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji300 g
-
migdałów, w płatkach3 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
cukru pudru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
bez (patrz wskazówka)30 - 40 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360 kcal /
1506.1 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
203.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska