Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de patates douces, coupées en morceaux de la taille de la goulotte
- 6 c. à café d'huile de noix de coco
-
250
g de mozzarella, en morceaux
lub 250 g de cheddar, en morceaux - ½ poivron rouge, coupé en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café d'épices à chili
- 500 g de filet de poulet, sans peau, en cubes (3-4 cm)
- ½ c. à café de sel
- 150 g de grains de maïs doux en conserve, égouttés
- 150 g de haricots noirs en conserve, égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2460.1 kJ / 588 kcal
- Białko
- 48.3 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 875.2 mg
Alternatywne przepisy
Carottes Vichy
35 min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Moussaka grecque
1 godz. 20 min
Riz cantonais
30 min
Pâte à pizza
1 Std.
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Lasagne chèvre et courgette
1 Std.
Chakchouka à la feta
1 Std.
Salade d'aubergines et poivrons
35 min
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min
Flan sans pâte
6 Std.
Tarte aux framboises
1 godz. 20 min