Ragoût de poulet colombien

Ragoût de poulet colombien

4.5 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 portions

Składniki

  • de manioc en cubes (1 cm) (voir "Conseil(s)")
    200 g
    200 g de patate douce, en cubes (1 cm)
  • de pommes de terre (8 pommes de terre env.), en cubes (1 cm)
    1200 g
  • d'épis de maïs cuits coupés en tronçons (5 cm)
    800 g
  • de chorizo coupé en morceaux (1 cm)
    100 g
  • oignons jaunes coupés en deux
    4
  • gousses d'ail
    6
  • de ciboule hachée
    50 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de cuisses de poulet, avec os et peau
    1600 g
  • de concassé de tomates en conserve
    800 g
    8 tomates, en conserve
  • d'eau
    500 g
  • cube de bouillon de poule émietté
    1
  • de graines de cumin
    ½ c. à café
  • de graines de coriandre
    1 c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    2 c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de paprika fumé, moulu
    2 c. à café
  • de coriandre fraîche ciselée
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 741.9 kcal / 3104.2 kJ
Białko 37.7 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 68.5 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 784.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...