Montaditos de sepia al ajillo

Montaditos de sepia al ajillo

3.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
20 unidades

Składniki

  • 1 sepia (aprox. 800 g)
  • 95 g de aceite de oliva
  • 2 dientes de ajo
  • 8 - 10 ramita perejil fresco (hojas y parte del tallo) y un poco más para servir
  • 1 cucharadita de sal
  • 130 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
  • 70 g de pimiento rojo en trozos de 2-3 cm
  • 60 g de pimiento verde en trozos de 2-3 cm
  • 140 g calabacín con piel
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 pimienta de Cayena seca, desmenuzada (opcjonalnie)
  • 8 - 10 panecillos (pulguitas)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 269.1 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 519 kJ / 124 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...