Ajoblanco de coco con gambas

3.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 raciones

Składniki

Ajoblanco
  • 150 g de almendras crudas sin piel
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de miga de pan blanco
  • 75 g de aceite de oliva
  • 20 g de vinagre de manzana
  • 400 g de leche de coco (1 lata)
Gambas salteadas
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de gambas crudas peladas
  • ½ cucharadita de jengibre molido
  • ½ cucharadita de sal
Para servir
  • piel de lima rallada
  • aceite de oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 652.1 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 1538 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...